Benvinguts a Medi Ambient. Ajuntament de Vic
Truca’ns 93 886 21 00  @vic_mediambient

Comparteix 

Porta a porta

La recollida de residus porta a porta consisteix en treure davant de la porta de casa la fracció de residus que toqui segons un calendari preestablert.

A partir del 22 de maig de 2024, aquest tipus de recollida estarà implantada als barris de Sant Llàtzer, Quatre Estacions i Sentfores-La Guixa. Per qualsevol dubte o incidència amb el servei, podeu trucar al telèfon 900 841 039.

 

Calendari

En aquests barris, l’horari per deixar les escombraries al carrer és entre les 20.00 i les 22.00h, seguint el següent calendari:

Podeu consultar el calendari anual de l’any 2024 aquí.

Fraccions

La fracció orgànica es recollirà tres cops per setmana. És obligatori utilitzar el cubell de 20L amb xip, de color marró, i sempre amb bossa compostable.

Les restes vegetals (gespa, fullaraca i restes de l’hort) es recolliran amb un contenidor específic (de pagament), que caldrà sol·licitar prèviament, conjuntament amb la matèria orgànica.

El multiproducte (envasos, paper i cartró) es recollirà dos cops per setmana. És recomanable utilitzar una bossa semitransparent, independentment del seu color.

El vidre es recollirà amb contenidors específics ubicats a la via pública.

La fracció resta es recollirà un cop per setmana. És obligatori utilitzar el cubell de 20L amb xip, de color gris, i ha d’anar sempre amb bossa de plàstic.

Els bolquers, bosses de femta i materials de cures es podran treure amb la fracció resta (dins la mateixa bossa) o bé dipositar-ho amb una bossa a part sobre del cubell d’orgànica dimarts, dijous o diumenge.

La resta de serveis de recollida de residus es mantindran com fins ara: recollida de mobles i voluminosos, deixalleria fixa i mòbil, minideixalleries, recollida de piles, de medicaments, de roba i calçat i d’oli.

 

Àrea d’emergència

L’àrea d’emergència amb control d’accés, situada al carrer de l’Ermita de Sant Sebastià de Sentfores-La Guixa, està prevista en dos casos diferents:

  • Per situacions excepcionals en què no es pugui fer ús del servei habitual porta a porta a Sentfores-La Guixa.
  • Per masies i cases disseminades dins de l’àmbit del porta a porta.

Els residus que s’hi poden aportar són: fracció orgànica, multiproducte, vidre i fracció resta. Caldrà col·locar cada residu al contenidor corresponent.

L’accés estarà limitat a 6 usos anuals als usuaris amb recollida porta a porta de Sentfores-La Guixa i tindrà ús il·limitat pels usuaris disseminats. En casos excepcionals d’incompatibilitat horària amb el porta a porta o de segones residències, es podrà sol·licitar una ampliació del nombre d’usos de l’àrea.

 

Butlletí informatiu

Descarrega’t el Butlletí del porta a porta a Sant Llàtzer, Quatre Estacions i Sentfores-La Guixa.

 

Tràmits relacionats

Sol·licitud de contenidor de restes vegetals.

Sol·licitud d’ampliació d’accessos permesos a l’àrea d’emergència.

 

Preguntes freqüènts

Si teniu cap dubte del porta a porta, podeu consultar aquestes Preguntes freqüents del porta a porta a Vic.

 

Més informació

 

Comparteix